Her finder du nyttige links til relevante hjemmeside, debatter, litteratur m.m.

2023:
"Mind the Heart" er et forskningsprojekt med fokus på at hjælpe børn og unge med medfødt hjertesygdom til et liv i psykisk trivsel. Langt de fleste børn og unge med medfødt hjertesygdom udvikler ikke psykiske vanskeligheder. De fleste vokser op og fungerer lige så godt socialt og psykisk som deres hjerteraske jævnaldrende. Der er dog en voksende viden om, at psykiske vanskeligheder optræder en smule hyppigere hos de børn og unge, der er født med en hjertesygdom. Her kan du få viden og råd om psykiske vanskeligheder, som børn og unge med medfødt hjertesygdom kan opleve.​ Læs mere på "Mind the Heart" hjemmesiden her.

Ny rapport fra WHO om diagnose og behandling af overvægt i Europa: WHO Report on Childhood Obesity Management in Europe.
Læs den her.

DPS har støttet udgivelsen af en revideret udgave af bogen ”Mødre, der udsætter der børn for alvorligt omsorgssvigt”. Bogen er udarbejdet af en erfaren tværfaglig forfattergruppe, som gennemgår håndteringen af den svære tilstand medicinsk børnemishandling – tidligere kaldet Münchausen by Proxy Syndrom. 

Du kan læse forord og frit downloade bogen her.

Acta Paediatrica - Wiley Online Library

Juli 2018: Hvordan snakker du med dit barn om hash?
Sundhedsstyrelsen lancerer i dag et nyt site, der skal klæde forældre på til at tage snakken med deres børn. Se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

Kontakt DPS

Skriv til formanden for Dansk Pædiatrisk Selskab på  

Vedrørende møder, kurser o.l.: Skriv til selskabets videnskabelige sekretær på  

Generelle henvendelser til Dansk Pædiatrisk Selskab kan sendes til sekretæren på  

Henvendelser vedr. fagområdeuddannelse og ekspertuddannelse sendes til  

Kalender

23-05-2023

Rundt om overvægt

28-09-2023

Neonatal symposium 2023

02-10-2023

Klinisk toksikologi

Infectious Diseases Symposium

26-10-2023

Hæmaglobinsygdomme hos børn