Her finder du nyttige links til relevante hjemmeside, debatter, litteratur m.m.

2023:
"Mind the Heart" er et forskningsprojekt med fokus på at hjælpe børn og unge med medfødt hjertesygdom til et liv i psykisk trivsel. Langt de fleste børn og unge med medfødt hjertesygdom udvikler ikke psykiske vanskeligheder. De fleste vokser op og fungerer lige så godt socialt og psykisk som deres hjerteraske jævnaldrende. Der er dog en voksende viden om, at psykiske vanskeligheder optræder en smule hyppigere hos de børn og unge, der er født med en hjertesygdom. Her kan du få viden og råd om psykiske vanskeligheder, som børn og unge med medfødt hjertesygdom kan opleve.​ Læs mere på "Mind the Heart" hjemmesiden her.

Ny rapport fra WHO om diagnose og behandling af overvægt i Europa: WHO Report on Childhood Obesity Management in Europe.
Læs den her.

DPS har støttet udgivelsen af en revideret udgave af bogen ”Mødre, der udsætter der børn for alvorligt omsorgssvigt”. Bogen er udarbejdet af en erfaren tværfaglig forfattergruppe, som gennemgår håndteringen af den svære tilstand medicinsk børnemishandling – tidligere kaldet Münchausen by Proxy Syndrom. 

Du kan læse forord og frit downloade bogen her.

Acta Paediatrica - Wiley Online Library

Juli 2018: Hvordan snakker du med dit barn om hash?
Sundhedsstyrelsen lancerer i dag et nyt site, der skal klæde forældre på til at tage snakken med deres børn. Se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

Kontakt DPS

Skriv til formanden for Dansk Pædiatrisk Selskab på formand@paediatri.dk 

Vedrørende møder, kurser o.l.: Skriv til selskabets videnskabelige sekretær på webredaktoer@paediatri.dk 

Generelle henvendelser til Dansk Pædiatrisk Selskab kan sendes til sekretæren på webredaktoer@paediatri.dk 

Henvendelser vedr. fagområdeuddannelse og ekspertuddannelse sendes til fou@paediatri.dk